Šiva Yoga centar - Zenica

Dobrodošli na moj blog koji je posvećen učenju i praksi Šiva Yoge,ŠIVA YOGA CENTAR - POSJETITE NAS I OSTVARITE MIR UMA! kontakt na tel:063/115-332

02.04.2008.

Nas Šiva Yoga Univerzitet, hram i ašram u Zlatar Bistrici kod Zagreba

Shiva Yoga univerzitet je prostor za edukaciju različitih alternativnih metoda iscjeljivanja gdje će biti omogućen besplatan smještaj studentima na adresi:
Ljudevita Gaja bb, 49247 Zlatar Bistrica

Univerzitet je u izgradnji i svaka pomoć je dobrodošla - u obliku dobrovoljnog rada i priloga.
Žiro račun udruge u Zagrebačkoj banci: 2360000-1101602675
Zgrada je pod krovom, uvodi se struja, uređuje se sanitarni čvor i dvorana za predavanja...


 

Šiva Yoga centar - Zenica
MOJI LINKOVI

ŠRI GURUJI KI ARTI
Bhav Sagar Taran Karan He
Ravi Nandan Vandan Khandan He
Sharnagat Kinkar Bheet Mane
Gurudev Daya Kar Deen Jane

Hridikendar Tamas Bhaskar He
Tumi Vishnu Prajapati Shankar He
Parabramh Paratpar Vedbhane
Gurudev Daya Kar Deen Jane

Man Vaaran Saasan Ankush He
Nartraan Tare Hari Chakush He
Gungaan Parayan Devgane
Gurudev Daya Kar Deen Jane

KulKundalini Dhum Bhanjak He
Hridigranthi Vidaaran Kaaran He
Man Manas Chanchal Raatra Deene
Gurudev Daya Kar Deen Jane

Ripusudan Mangal Nayak He
Shukh Shanti Varabhay Dayak He
Traytaap Hare Tav Naam Gune
Gurudev Daya Kar Deen Jane

Abhiman Prabhav Vimardak He
Gatiheen Jane Tum Rakshak He
Chiit Shankit Vanchit Bhakti Dhane
Gurudev Daya Kar Deen Jane
Tav Naam Sadashubh Sadhak He
Patita-dham Manav Pavak He
Mahima Tav Gochar Shudh Mane
Gurudev Daya Kar Deen Jane
Jay Sadguru Ishwar Prapak He
Bhavrog Vikar Vinashak He
Man Yen Rahe Tav Shri Charane
Gurudev Daya Kar Deen Jane


ŠIVA PANJĆAKAM
(Pet stihova u slavu Gospoda Šive)

Om
Tarumula nivasinam adhiharam
tarunarkka sušonhana carumukham
nikhilagama šastra vibodhakaram
pranamami šivam sakalarttiharam

Onome koji prebiva u podnožju drveta, koji uništava sve brige, čije prekrasno lice sija poput jutarnjeg sunca, udjeljujući znanje svih svetih spisa, ja se klanjam Gospodu Šivi, koji uništava sve tuge.

Gaganaambaravitam atitagunam
gajacarmadharam hatadaityakulam
bhuvanatraya palanadakšam ajam
kalayami šivam sakalarttiharam

Umotanog u ništa drugo osim neba, iza kvaliteta mnogostrukosti, ukrašenog sa kožom slona, koji uništava rasu demona i štiti sva tri svijeta, ja meditiram na Gospoda Šivu, nerođenog, koji uništava sve tuge.

Pramathaadiganairanišam vinutam
pranavarnava madhyaga ratnavaram
mukha pankaja nirjita candra masam
pranamami šivam pranatarttiharam

Njemu kojem se Pramathe (grupa Šivinih obožavatelja) i ostali ponizno klanjaju, dragocjenom dragulju usred Pranava mantre, sjajnom čije zračeće lice posramljuje čak i mjesec, klanjam se Gospodu Šivi koji rastjeruje tuge onih čija srca su otvorena prema Njemu.

Hathayoga parottamam atmavidam
tapanodupa locanam agrabhavam
garuda dhvaja sevita padayugam
kalayami šivam sakalarttiharam

Vrhovni čak i među onima koji su puni znanja hatha yoge, poznavaocu Jastva, čija tri oka su vatra, sunce i mjesec, koji je sam postojao na samom početku i čija stopala obožava Gospod Višnu.Meditiram na Gospoda Šivu koji uništava sve tuge.

Jaya šankara sam kuru sarvagata
mama samkatanašana pahi šiva
yama sannuta vaibhava bhima bhaga
šamayaakhila dukham aniša bhava

Pobjeda Gospodu Šivi čija djela-podvizi su povoljni, sveprožimajućem, uništavaocu mojih tuga, molim Te budi milostiv i zaštiti me.Pred Tvojom slavom čak Yama, Bog smrti se klanja.O Gospode Šiva, Ti ublažavaš-olakšavaš sve patnje.

Om šanti, šanti, šanti


Značenje Šivine maha-mantre
ZNAČENJE MANTRE OM NAMAH ŠIVAYA

Da li znate značenje mantre Om namah Šivaya? Slog po slog – na, ma, ši, va, ya – ovdje će mo objasniti.U prvom slogu mi vidimo “na”, “nada”, ili “zvuk”.A pod “zvukom” se ne podrazumijevaju samo obični zvukovi.Ovo uključuje sve zvukove, ne samo zvukove na ovoj Zemlji, nego i zvukovi vode, zvukovi vode mora, zvukovi vjetra, zvukovi ptica i zvukovi svih jezika u svijetu.To također uključuje zvukove okretanja planete Zemlje, devet planeta i cijele galaksije.Kada planete kruže, neki se zvukovi proizvode.Cijela nada (zvuk) od svih planeta je sadržana u “na-kari” ili ”n-zvuku” namah Šivaya mantre.To je zvuk univerzuma: Nadam na-karam.Sljedeći je slog “ma” koji upućuje na zvukove ili vibracije svih mantri, uključujući sve mantre u četiri Vede i njihovu mantra šakti.Sve ovo je sadržano u bijakšari “ma”.Onda sve stotre su sadržane u slogu “ši”.Pod stotrom se misli na Lalita Sahasranamu, Šivine mantre i ostale.Ptice također pjevaju stotre, a isto tako i vjetar.Mali zvukovi koji dolaze iz cvjetova koji cvjetaju, također su stotre.Pčelin zvuk ”hmmm”, “zmmm”,”aimmm” u rano jutro je također stotra.Tokom jutarnjeg izlaska sunca, sva priroda pjeva u slavu Boga.Tako, ”na” predstavlja sve zvukove, “ma” predstavlja sve mantre, a “ši” predstavlja sve stotrame.Konačno, “va” predstavlja sve Vede, dok “ya” uključuje sve yagye ili svete vatre žrtvenice.Tako da samim mantranjem riječi namah Šivaya, mi vokaliziramo sve kosmičke zvukove, sve mantre, sve stotre, sve Vede i izvodimo sve vedske yagye – vatre.Ako znamo ovo značenje, onda možemo istinski uživati cijelo vrijeme u mantri Om namah Šivaya.
Drugo značenje namah Šivaya mantre je sljedeće:”na-kara” predstavlja Sarasvati.Druga bijakšara “ma” ili “ma-kara” stoji za mantru.”Ši-kara” je kombinacija Gospoda Šive i Boginje Parvati u sahasrara čakri.”Va” je ”duhovna želja”, a “ya” upućuje na home.
Om namah Šivaya mantra ima dodatno značenje.Prije svega, Om je sjemena mantra za sve mantre.Osvjetljavanje trećeg oka se zove “na-kara” ili naina tejas.”Ma-kara” je ”manonišćaya”, što znači ”odlučnost ili riješenost” ili “jaku moć volje”.”Ši-kara” je “švasa caranam” i upućuje na disanje koje izvodimo kao pranayamu.Kada je naše disanje kontrolisano i onda prestaje, onda će mo biti u samadhiju.”Va” u namah Šivaya znači “vancitartha”, ili “neimanje ni jedne druge želje osim želje za spoznajom Boga”.U tom stanju uma, sve naše misli su fokusirane jedino na dostizanje Boga i postizanje Samorealizacije.Tako, svi su ovi slogovi “kare”, ili oblici zvukova.Postoji bezbroj značenja mantre Om namah Šivaya.Kada neko mantra ovu mantru, sagorijeva sve želje.

NAMAH ŠIVAYA!

LINGAŠTAKAM - Molitva Lingamu koja je preporučena da se radi svaki dan radi duhovnog i materijalnog napretka i da se zadobije božanska milost i zaštita.
Šiva Lingam je (simbol/obilježje Gospoda Šive) najjednostavniji i najstariji simbol Gospoda Šive, kao Boga iza svih atributa i oblika.Lingam je kružan, eliptičan najčešće od kamena.

brahma murari surarcita lingam nirmala bašita šobhita lingam
janmaja dukha vinašaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu kojeg obožavaju Brahma, Višnu i “Sjajeći-blještavi bogovi” (deve), koji zrači svojim vlastitim čistim sjajem i koji uništava tuge koje slijede ljudsko rođenje.

deva muni pravararcita lingam kamadhaham karuna kara lingam
ravana dharpa vinašaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu kojeg obožavaju bogovi-deve i sveci, koji je samilostan, koji iskorjenjuje požudu/želje i koji je uništio ponos Ravane (kukavičkog demona-kralja koji je oteo Situ).

sarva suganda sulepita lingam buddhi vivardhana karana lingam
siddha suraasura vandita lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu, koji je dobro premazan-namazan svim mirisima, koji nam pomaže razvijemo intelekt, kojeg obožavaju savršeni, oni koji blješte-sjaje, i asure (demonska drugorazredna svjetovna bića).

kanaka mahamani bušita lingam panipathi veštitha šobitha lingam
dakša suyagna vinašaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu ukrašenog zlatom i draguljima, kojeg obavija zmija Vasuki (kralj zmija) kao vijenac, koji je uništio Dakšinu yađnju (sveti vedski ritaul vatre Šivinog punca).

kumkuma candana lepitha lingam pankaja hara sušobitha lingam
sancitha papa vinašaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu, koji je ukrašen kumkumom-šafranom i sandalom,
obožavanog s sjajnim lotosovim vijencima, onome koji uništava sve nakupljene grijehe-karme.

deva ganarcitha sevitha lingam bhavair bhakti bhirevaca lingam
dinakara koti prabhakara lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu, kojeg služe bogovi i druga suptilna bića,
obožavanog sa ispravnim emocionalnim stavom ljubavi-predanost, i koji sjaji-sija-blješti kao stotinu miliona sunaca.

ašta dalopari veštita lingam sarva samudbhava karana lingam
ašta daridhra vinašaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu, koji prebiva (je postavljen-sjedi) u-na osmolatičnom lotosu, iz kojeg se sve pojavljuje, i koji uništava osam vrsta siromaštava-nevolja-nesreća.

suraguru suravara pujita lingam suravana pušpa sadarcita lingam
paramaparam paramatmaka lingam tat pranamami sada šivalingam

Klanjam se tom vječnom Šivalingamu, kojeg obožava Guru bogova-deva (Indra), sa cvjetovima iz nebeskih vrtova, koji je Vrhovni, iza svega, i koji je prirode Jastva-Sebstva.

lingaštakam idam punyam yah pathetšiva sannidhao
šivalokam avapnoti šivena saha modate

Tko god pjeva-moli ovih osam stihova u Šivinoj prisutnosti (Šivin hram-Šivalinga-pred samim sobom) dostiže Šivino boravište Šiva loku-planetu i uživat će (tamo) zajedno s Gospodom Šivom.BROJAČ POSJETA
21383

Powered by Blogger.ba